Persbericht GARR

cheque van € 950,00 GARR_001

Op de foto van links naar rechts: Ruud Grabijn, voorzitter GAR, de heer Ferdinand Sluimer van de Stichting Goede Doelen van Univé, Wethouder G. Toeter en mevrouw Schrijven van de ledenraad van Univé.

In aanwezigheid van Wethouder G. Toeter van de Gemeente Raalte mocht het bestuur van de Gehandicapten Adviesraad op 25 september een cheque van € 950,00 in ontvangst nemen die geschonken werd door de Stichting Goede Doelen van Univé Stad en Land.

 

Het bedrag is ten goede gekomen aan het verbeteren, repareren en oppimpen van de aanhangwagen waarmee de vrijwilligers van de Stichting Gehandicapten Adviesraad Gemeente Raalte alle basisscholen langs gaan om voorlichting en informatie te geven aan de jeugd en hen bewust te maken van de omstandigheden waarin mensen met een beperking kunnen komen te verkeren.  Tijdens die voorlichtingsbijeenkomsten kunnen de jongeren zelf ervaren hoe het is om een fysieke of visuele beperking te hebben. Naast de voorlichting op de basisscholen in de Gemeente Raalte geeft de Stichting gevraagd en ongevraagd advies over bouwkundige voorzieningen in openbare gebouwen en kunnen de mensen met een beperking bij hen aankloppen voor advies over hulpmiddelen en voorzieningen.

De Stichting krijgt elk jaar uit het potje Waarderingssubsidie een financiële bijdrage van de Gemeente. De bijdrage van de Stichting Goede Doelen vormt een welkome aanvulling op het krappe budget van de Stichting.