Vakantie - Recreatie met een handicap

Rolstoelvriendelijke vakantieparken

Voor mensen met een beperking, is het niet altijd gemakkelijk om een geschikte bungalow te vinden. Gelukkig is daar de laatste jaren verandering in gekomen en is het aanbod van aangepaste- en rolstoelvriendelijke bungalows sterk toegenomen. Zowel bij Center Parcs, als Roompot en Landal kunt u nu op verschillende vakantieparken aangepaste- en rolstoelvriendelijke bungalows reserveren. Het is wel raadzaam om goed te kijken welke aanpassing u nodig heeft, aangezien de aanpassing verschilt per bungalow.

Lees meer


Op vakantie met een Handicap | Koe in de kost t Oale Huus

Bij Koe in de Kost beleef je de boerderij en het platteland met al je zintuigen: kijken, luisteren, ruiken, voelen en proeven.

Je slaapt in een unieke Grondulow met boomstammendak, midden in het weiland van de koeien! Of in een comfortabele vakantieboerderij in het buitengebied van Heeten, met zicht op de koeienstallen. Tussen alle koeien loopt ook jouw ‘eigen’ koe! Je kan haar volgen en boer Frans helpen met het verzorgen van zijn kudde koeien. Maar ook voor de rust en de prachtige natuur zit je goed. Koe in de Kost is gelegen aan het Overijssels Kanaal, tussen de Hanzesteden Deventer en Zwolle.

Een 8 persoons Grondulow is rolstoeltoegankelijk. Alle Grondulows zijn gelijkvloers en vrijwel drempelvrij. En één van de twee badkamers is zo ingericht dat men er goed en makkelijk kan douchen of naar het toilet kan gaan. Op deze manier proberen we een bijzondere verblijf middenin het weiland tussen de koeien ook toegankelijk te maken voor mensen die al rekening moeten houden met een aangepast verblijf. Ons doel is dat iedereen die de natuur wil ontdekken, ook bij ons terecht kan.


Eelke droomt  |  Eelkedroomt.nl

Eelke zit zelf in een rolstoel en heeft echt allerlei bijzondere adresjes bezocht die geschikt zijn voor o.a. rolstoelers.   


Familiepad tussen Meirweg en Dunsedijk

Het ANBI-project "Voor je buurt” van Stichting Gehandicapten Platform Reusel-de Mierden i.s.m. Boerderij Natuurlijk
Het doel van het project is om via growdfunding een familiepad (rolstoelpad) te verwezenlijken door en langs prachtige landerijen en Landgoed de Utrecht.
https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/familiepad 
http://www.boerderijnatuurlijk.nl


Pilot voor rolstoellift in treinen

Roos Prommenschenckel (eerste Mis(s) met een lichamelijke beperking) was zeer verheugd toen vanmiddag tijdens een Tweede Kamerdebat de toezegging door de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, mevrouw Mansveld, werd gedaan! Binnenkort zullen de Nederlandse Spoorwegen mogelijk starten met een pilot, waarbij er een rolstoellift zal worden ingebouwd in een trein.
Lees meer