Gratis training voor jongeren met een functiebeperking

Gepubliceerd op 13 juli 2020 om 15:30

Meld je aan voor de Realisten Academie 2.0: Samen voor gelijke kansen!
Ben jij een jongere met een functiebeperking? Dan zijn wij op zoek naar jou. We streven naar een gelijkwaardige arbeidsmarkt. Help ons mee om dit te bereiken. Meld je aan voor de gratis opleiding. In vier dagdelen leiden wij jou op tot Realist. Een opleiding voor meer kansen op de arbeids¬markt en het opbouwen van een groot – sociaal en professioneel – netwerk. Alle informatie vind je op de website van de Realisten Academie 2.0! De Realisten Academie 2.0 is een initiatief van CNV Jongeren, Expertisecentrum inclusief onderwijs (voorheen handicap + studie), Onbeperkt aan de Slag en Stichting Alexander i.s.m. Emma at Work.

Gratis opleiding tot Realist 2.0
Met een korte training van vier dagdelen leiden wij jongeren met een functiebeperking gratis op tot Realist! Ze krijgen hiermee een boost voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling met meer kansen op de arbeidsmarkt, uitbreiding van hun arbeids¬markt en het opbouwen van een groot – sociaal en professioneel – netwerk. Met deze opleiding helpen zij mee aan de gelijkwaardige arbeidsmarkt waar wij naar streven.

Waarom de Realisten Academie 2.0?
Een gelijkwaardige arbeidsmarkt is waar we van dromen. De realiteit wijst echter uit dat we daar nog niet zijn. Jongeren met een (arbeids)beperking krijgen nog niet dezelfde kansen als jongeren zonder beperking. De Realisten Academie 2.0 moet hier verandering in brengen. Vandaar dat we met vijf partijen, Emma at Work, Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO), Onbeperkt aan de Slag, Stichting Alexander en CNV Jongeren, de samenwerking zijn aangegaan en de Realisten Academie 2.0 hebben gelanceerd.


Meer informatie vind je ook op https://www.ecio.nl/nieuws/realisten-academie-2-0-samen-voor-gelijke-kansen/